Анатомія вхідних дверей і до чого тут кіт

Різного роду станції ППО, кулемети у вмілих руках та качки з біолабораторій захищають нас від бомбардувань, а нашу оселю від зовнішніх елементів як дощу, холоду, шуму та злодіїв захищають надійні українські двері 💛💙!

Купівля дверей здається простим завданням, проте є декілька важливих моментів, якими не варто нехтувати при виборі дверей. Вони зекономлять ваш час та кошти.

Вірність вхідних дверей залежить від декількох факторів, а саме – полотна, коробки, петель, замка, системи візуального спостереження.

Конструкція вхідних дверей

Дверна коробка та полотно

Коробка вхідних дверей виготовляється з сталі, входить в комплектацію і має чотири сторони для кращої стабільності. Коробки бувають з гнутого профілю та з профільної труби. Гнутий профіль виготовляється з листа металу, який вигинається в форму дверної коробки. Завдяки цьому коробка краще виглядає, легша по вазі і має більше контурів ущільнення, підвищену звуко- та теплоізоляцію і підвищену стійкість до злому. Єдиний недолік таких коробок – це те, що вони дорожчі, проте чи варто на цьому економити?!

Коробка з профільної труби і з гнутого профілю

Зліва коробка з профільної труби, зправа – гнутий профіль  

Каркас полотна і його силові елементи виготовляються із гнутого квадратного профілю з додатковими ребрами жорсткості із кутника. З зовнішньої сторони і з внутрішньої також, в залежності від конструкції дверей, приварюється металевий лист і клеїться МДФ плита. Технічні двері можуть взагалі не комплектуватися МДФ панелями для зниження вартості дверей.


Антизрізи та броненакладки

Полотна металевих дверей повинні оснащуватись антизрізами. Це важливо. Антизрізи являють собою металеві штирі, які вмонтовані в дверне полотно. Коли двері закриваються, то штирі входять в отвори на коробці і виконують  роль додаткового ригеля.

Далі, інтелектуальному злому протистоять замки. Вони мають різний рівень надійності, навіть з одними характеристиками, але хоча б один повинен мати клас вище середнього.

Ще один засіб захисту – це броненакладки. Вони призначені для захисту серцевини від випилювання та висвердлювання.


Завіси (петлі)

Двері кріпляться до дверної коробки за допомогою завіс. Для вхідних дверей часто використовують точені завіси, які добре витримують великі навантаження.


Ліві та праві двері

Враховуючи, що завіси до вхідних дверей зазвичай приварюються, потрібно завчасно вибрати, який варіант дверей вам потрібен.

Щоб правильно визначити бік дверей, ви повинні стояти перед ними, щоб полотно дверей відкривалось на вас. Якщо петлі знаходяться ліворуч, перед вами ліві двері. Якщо петлі знаходять праворуч, значить двері праві.

Ліві та праві двері

Лиштва

Лиштва (наличники) – це частина дверної коробки, планка, якою обрамлюються двері, вона має як і естетичне призначення, щоб прикрити щілину між коробкою та стіною так і практичне для покращення звуко- та теплоізоляції. Зазвичай лиштва має схожий дизайн до дверної коробки.


Засклення

В двері може встановлюватись склопакет. У нас на даний момент Арма дозволяє встановлювати двокамерний склопакет (три скла). Засклення може поєднуватися куванням і з декоративною метою і для підсилення безпеки дверей.

Полотно з заскленням і ковкою

Обирайте стиль та якість разом з нами. Завжди готові надати відповідь на ваші запитання. 

Все буде Україна ! 💛💙💪💪💪